lördag, december 13

Så gjorde vi inför operationen


För att förbereda vår 4-åriga dotters operation - klippa tungbandet - valde vi att köpa en del böcker om att gå till doktorn och om sjukhus. På nätet hittade jag några titlar. Den dottern fastnade mest för, och som dessutom var den mest verklighetstrogna, var Aj - eller när jag hamnade på sjukhus av Ann Forslind. Boken var obehagligt detaljerad och kanske skall man filtrera lite med hänsyn till barnets ålder. Det gjorde vi och läste till bilderna på det sättet vi tyckte passade bäst.

Hon pratade mycket om boken och dagarna innan operation berättade vi vad vi skulle göra på sjukhuset. Vi kallade det för att 'doktorn skulle släppa loss' hennes tunga och detta blev hon heltänd på!

Någon dag innan fick hon också smaka på Alvedon upphälld i saft som hon skulle dricka på morgonen strax innan operationen. Vi tittade också på de Emla-plåster hon skulle ha på handen och armen.

Ingenting kändes konstigt den dagen det väl var dags. Doktorn berömde henne väldigt eftersom hon var så lugn och så förberedd.

1 kommentar:

Anonym sa...

vad duktga ni är! så skönt att det gick bra iallafall:)